067 871 03 88

Гарантія/Експлуатація

Умови гарантії і правила експлуатації бондарних виробів БонПос

Умови гарантії


На всю бондарную продукцію інтернет-магазину БОНПОС діє гарантія терміном у 12 місяців за умови дотримання наступних правил.

При отриманні товару необхідно перевірити зовнішній вигляд і комплектність товару в присутності працівника пошти або кур'єрської служби. При виявленні дефектів зв'яжіться з менеджерами інтернет-магазину БОНПОС - контакти вказані у відповідному розділі сайту.

Протягом терміну гарантії ми приймаємо будь-які претензії, пов'язані з заводським браком за умови дотримання правил використання. Ознайомитися з ними можна у відповідному розділі сайту або в інструкції, що додається до кожного виробу.

Гарантія поширюється на наступні випадки:


  • Протікання на початку використання виробу;
  • Пошкодження обруча;
  • Поломка краника.

Механічні пошкодження та дефекти, спричинені недотриманням правил експлуатації, за гарантійний випадок не вважаються.

Перша перевірка виробу проводиться тільки за допомогою чистої води. Використання будь-яких інших рідин не рахується за гарантійний випадок. До таких випадків також не відноситься розсихання виробу через неправильне ( «сухе») зберігання після використання.

Вироби, виготовлені за індивідуальним замовленням, поверненню і обміну не підлягають.


Підготовка дубової бочки: правила експлуатації


Будь-який бондарний виріб потрібно правильно підготувати перед використанням. Для цього досить дотримуватися простих правил:

Діжки для солінь:


  • Промити холодною водою зсередини;
  • Залити трохи води для перевірки на герметичність. Вимочувати діжку 1-2 тижні, заповнивши її повністю;
  • Після використання промити діжку, залити водою і так зберігати до наступного сезону, періодично змінюючи рідину.

Жбани і бочки:


  • Промити холодною водою зсередини;
  • Перевірити на герметичність, вимочувати 1-2 тижні, заповнивши її повністю;
  • Перед заливкою обов'язково вимочити і пропарити;
  • Після першого використання жбани і бочки зберігаються тільки з рідиною.

Дерев'яні кухлі:


  • Промити водою;
  • При рідкому використанні на виробі можуть з'явиться невеликі щілини - в такому випадку досить замочити кухоль.

Водоспади, відра, ковші, шайки, купелі:


  • Перевірити на герметичність;
  • Замочити при наявності щілин;
  • Зберігати тільки з водою.

Правила запарювання:


  • Залити окріп (1-2 літра на кожні 10 літрів обсягу);
  • Прополоскати;
  • Вилити воду.

Вимочування дубових бочок:


  • Залити до країв холодною водою, при наявності течі доливати воду;
  • Через 2-4 дня змінити воду;
  • Повторювати процедуру протягом 2-3 тижнів - до тих пір, поки вода не стане прозорою;
  • Злити воду, промити виріб 5% -ним розчином харчової соди;
  • Промити холодною водою.

Важливо пам'ятати про те, що після першого використання бондарські вироби зберігаються тільки з водою!